Zespół Szkół nr 3 w Kłobucku

Biuletyn Informacji Publicznej

Ochrona danych osobowych

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.

Poniższe zasady stosuje się począwszy od dnia 25 maja 2018 roku.

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w Zespole Szkół
    Nr 3 w Kłobucku z siedzibą przy ul. Skorupki 46, 42-100 Kłobuck jest: Dyrektor Zespołu Szkół Nr 3 w Kłobucku.
  2. Inspektorem ochrony danych jest Pani Magdalena Wasilewska,

adres e-mail: iod-mw@powiatklobucki.pl.

  1. Administrator danych osobowych przetwarza dane osobowe w związku z realizacją przez podmiot  zadań publicznych na podstawie obowiązujących przepisów prawa lub określonych zadaniami statutowymi podmiotu, zawartych umów oraz na podstawie udzielonej zgody.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu:
  • wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Zespole Szkół Nr 3 w Kłobucku;
  • realizacji umów zawartych z innymi podmiotami;
  • w pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie udzielonej zgody.
  1. Dane osobowe nie będą udostępniane, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa.
  2. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt. 4, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
  3. Na zasadach określonych przepisami RODO, posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora:
  • dostępu do treści swoich danych osobowych,
  • sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych,
  • usunięcia swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
  • przenoszenia swoich danych osobowych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych.
  1. W przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby na przetwarzanie danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit a RODO), przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, z obowiązującym prawem.
  2. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego
    w sprawach ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  3. W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą, podanie przez Panią/Pana danych osobowych Administratorowi ma charakter dobrowolny.
  4. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkowe, w sytuacji gdy przesłankę przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa lub zawarta między stronami umowa.
  5. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

Pani/Pana dane nie będą profilowane.

PDFKlauzula informacyjna - Zespol Szkol Nr 3 w Klobucku.pdf

Metryczka
  • wytworzono:
    25-05-2018
    przez: Marek Tomza
  • opublikowano:
    25-05-2018 12:11
    przez: Marek Tomza
  • zmodyfikowano:
    04-06-2018 07:47
    przez: Marek Tomza
  • podmiot udostępniający:
    Zespół Szkół nr 3 w Kłobucku
    odwiedzin: 436
Dane jednostki:

Zespół Szkół nr 3 w Kłobucku
42-100 Kłobuck
ul. Ks. I. Skorupki 46
NIP: 574-10-63-404 REGON: 000771766

Dane kontaktowe:

tel.: 34 317-26-52
fax: 34 317-26-52
e-mail: zskosinski@cyberia.pl

Nasza strona używa plików cookies. Przeczytaj politykę prywatności
×